SCHOLEN

Dit is included, SCHOLEN

Dit spel met gespreksstarters is dé perfecte uitbreiding op de huidige seksuele voorlichting. Door gesprekken te voeren over onderwerpen als gender, seksualiteit en consent krijgen leerlingen te ruimte om stil te staan bij hun eigen identiteit en krijgen ze meer inzicht over onderwerpen die vaak worden gezien als taboe.  

Dit spel bestaat uit:

  • Verschillende stellingen, zodat leerlingen hun mening kunnen vormen over verschillende onderwerpen;
  • Persoonlijke vragen, zodat leerlingen hun ervaringen kunnen delen;
  • Reflecterende vragen, zodat leerlingen kunnen terugblikken op de waardevolle gesprekken

CATEGORIEËN

WORKSHOP

Als aanvulling op de spellen bieden wij een workshop aan. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. Included leidt deze gesprekken, creëert een veilig milieu om de gesprekken te kunnen voeren en helpt kritisch kijken naar de antwoorden die gegeven worden. 

Presentatie

We starten de workshop met een korte presentatie om de verschillende onderwerpen die aan bod komen in het spel toe te lichten. Veelvoorkomende onderwerpen binnen het vragenspel zijn gender, seksualiteit, ongelijkheid, de LGBTQ+ community en identiteit. In deze presentatie lichten we deze onderwerpen verder toe om zo een basis te creëren voor de rest van de workshop.

Stellingen

Als ijsbreker start het interactieve gedeelte van de workshop met verschillende stellingen. Op deze manier kunnen leerlingen nadenken over de onderwerpen. Leerlingen kunnen hun mening over de stellingen delen door zich te verspreiden over een 'eens/oneens veld'. Een voorbeeld van een stelling is: "Ieder school zou genderneutrale wc’s moeten hebben.”

Gesprekken

Het belangrijkste gedeelte van de workshop is het voeren van de gesprekken door middel van het vragenspel. Deze gesprekken beginnen breed, door middel van een discussie met de hele groep. Dit wordt gevolgd door gesprekken in kleine groepen, om ruimte te geven voor een persoonlijke kijk op deze onderwerpen.

Reflectie

We sluiten de workshop af met een reflectie. Op dit moment kunnen leerlingen terugblikken op de gesprekken die ze hebben gevoerd en nadenken of ze bijvoorbeeld bepaalde patronen of beleid binnen de organisatie aan zouden willen passen.

PRIJZEN

Om de ideale workshop voor u samen te stellen, hebben we meer informatie nodig. Er zijn immers nogal wat variabelen. Hieronder kunt u een ruwe schatting maken van de kosten voor een workshop. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte. 

Two columns
Vertical
Horizontal
Scholen - Workshop
Workshop
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

OFFERTE AANVRAGEN

Vraag via het contactformulier een op maat gemaakte offerte aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.